Zorunlu Eğitim Kısalıyor, Lise Eğitimi İçin 3 Modelden Bahsediliyor

Milli Eğitim Bakanlığı 12 yıllık zorunlu eğitimden vaz mı geçiyor?

Son zamanlarda özellikle lise öğrencileri tarafından yapılan devamsızlıkların ve lise eğitimindeki başarının tarihin en düşük seviyesine düşmesi sebebiyle 12 yıllık zorunlu eğitimin son 4 yılı sorgulanır oldu.

Bakan Tekin zorunlu eğitimin kısalmasına sıcak bakıyor

Konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin kamuoyu oluşması halinde 12 yıllık zorunlu eğitimin tartışmaya açılabileceğini ifade etmişti. Anadolu Ajansı’na konuk olan milli eğitim bakanı Yusuf Tekin konu ile ilgili olarak zorunlu eğitimin düzenlemeye tabi tutulacağını ifade eden açıklamalarda bulunmuştu.

Edinilen bilgilere göre Milli Eğitim Bakanlığı 3 model üzerinde çalışıyor.

3+1 Sistemi:

3 yıl zorunlu eğitim

* 1 yıl üniversite hazırlık dönemi

2+2 Sistemi:

* 2 yıl zorunlu eğitim

* 2 yıl isteğe bağlı eğitim veya işe başlama

Yaş Modeli:

* 16 yaşını dolduran herkes diploma alabilir

Bir Yorum

  1. 3+1 yöntemi çok mantıklı,3 yıllık lise eğitimini tamamlayan öğrenci ister üniversiteye hazırlanır,isterse mesleki alana geçiş yaparak tercihini bu şekilde kullanır.Böylece mesleğe geçiş yaşı ilerlemeden tercih ettiği meslek yönünde kendini geliştirir ve aranan ara eleman açığı hızla kapanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HABER VE İHBARLARINIZI BİZE GÖNDERİN
Her türlü görüş, bilgi veya haber paylaşımınız için WhatsApp’tan yazabilirsiniz.
Not: Kişisel bilgileriniz (telefon, isim vb.) gizli tutulur. Lütfen aramayınız — sadece mesaj atınız.
WhatsApp: 0531 674 25 06
Başa dön tuşu